Wednesday, September 27, 2006

35. Do you hear the people sing? - Les Miserables

Deze week werden de Vlaamse musicalprijzen uitgereikt. Grote slokoppen waren 'Mama Mia' en 'Dracula'. De bakermat van de musicals ligt in Londen, waar we tien jaar geleden het genoegen hadden om er 'Les Miserables' te zien. Dé musical onder de musicals. Ter gelegenheid van het 10 jaar continue spelen van deze musical in Londen (elke dag én in het weekend 3 voorstellingen) werden zangers uit gans de wereld bijeengebracht die ooit de hoofdrol speelden. Het leverde een kippevelmoment op.


Labels:

Monday, September 25, 2006

34. Senza una donna - Zucchero & Young

Adelmo Fornaciari, beter bekend als Zucchero is op zijn 51ste nog steeds 'full of energy'. 15 jaar geleden had hij zowel in Europa als in Amerika een monsterhit met 'Senza una donna' (= without a woman), een duet met Paul Young. Mogelijks zit het clipje daarvoor iets tussen:))

Labels: ,

33. Don't like mondays - Boomtown Rats

Deze klassieker kon ook niet ontbreken op mijn muziekblog. Bob Geldof had in 1979 een wereldhit met deze song. Hij schreef het naar aanleiding van een schietpartij in een Amerikaanse school. Brenda Spencer was amper 16 jaar oud toen ze twee volwassenen doodschoot en acht medeleerlingen verwondde. Toen gevraagd werd naar haar motieven, antwoordde ze: 'Ik hou niet van maandagen. Dit brengt tenminste wat leven in de brouwerij!'


Labels:

Friday, September 22, 2006

32. Profile - Kaye Styles

Wie in de ban is van 'Prison Break' - een ongelooflijke spannende reeks op VT4 (elke zondag) zal wellicht weten dat de titelsong, gebracht wordt door Kaye Styles (ja, die van Eurosong). Sinds Eurosong heeft hij blijkbaar zijn weg in de showbizz al gevonden. Niet alleen een duet met Johnny Logan, dus ook Prison Break staat al op zijn pril palmares. En kwestie om de drukke werkweek rustig te beëindigen, laat je meeslepen door het refrein in deze song Profile.

Labels:

Thursday, September 21, 2006

31. Make me smile - Cockney Rebel

Gisteren een Prehistorie-cd meegebracht uit de plaatselijke bibliotheek. Toen ik dit nummer uit 1975 hoorde, wist ik dat het hoorde op mijn muziekblog.

Labels:

Wednesday, September 20, 2006

30. Sultans of swing - Dire Straits

September 1978. Mijn eerste dagen op kot in Gent. Al vlug het stamcafé van de sociale school gevonden. Daar stond een jukebox. Deze klassieker van Dire Straits is er kapot gedraaid:) En een kwart eeuw later klinkt het nog altijd even goed


Labels:

Saturday, September 16, 2006

29. Nutbush city limits - Ike and Tina Turner

Eind oktober komt Ike Turner naar het Antwerps sportpaleis, helaas brengt hij 'zijn' Tina niet mee. Nochtans ik had ze samen nog eens graag bezig gehoord wanneer ze het sportpaleis in vuur en vlam zouden zetten met de Nutbush-song. Enfin, zet de muziek keihard én geniet van deze stevige song. En ... reagerend op de comment van Julia op mijn vorige 'posting' ... voorlopig moet je er David Bowie maar bijdenken!:))

Labels: ,

Friday, September 15, 2006

28. My boy Lollipop - Millie Small

Het weekend is weer eens in zicht. Tijd om een leuk deuntje op jullie los te laten. Het duurt amper twee minuten, het is gezongen door een zwarte zangeres van Jamaicaanse afkomst. Haar bekendste hit is dit 'leutig stukje muziek' waarop volgens bepaalde bronnen een erg jonge Rod Stewart zorgde voor het harmonicaspel. Hoe dan ook, een optimistisch clipje erbij. Het weekend mag straks beginnen!

Tuesday, September 12, 2006

27. Vulnerable - Roxette

Vier jaar geleden geraakte Marie Frediksson, zangeres bij Roxette, in haar huis buiten bewustzijn. In het ziekenhuis werd een hersentumor ontdekt. Nu is ze volledig genezen verklaard. Volgende week woensdag komt de nieuwe Roxette-single 'One Wish' op de markt. Ondertussen nog even genieten van deze ballade.


Labels:

Monday, September 11, 2006

26. Where is the love - Black Eyed Peas

11 september 2001 - 11 september 2006 ... hebben we veel geleerd ondertussen? Ik vrees van niet. Vorig jaar trok ik tijdens de reis in Slovakije een dagje de Poolse grens over om op de grootse vlakte van Birkenau de beklemmende stilte en verdriet te ervaren. Na dat bezoek stapte ik de bus weer op. De chauffeur zei: 'London. Boem'. De terroristische aanslagen in de Britse hoofdstad brachten de oorlog dichterbij.
Op deze herdenkingsdag op 11/9 is de enige song die ik ken van de groep Black Eyed peas, op zijn plaats.
Het is een aanklacht tegen alle geweld, tegen oorlog en terrorisme. Het is een kreet naar vrede: where is the love.


Labels:

Saturday, September 09, 2006

25. I know my love - The Chieftains ft The Corrs

Zeven jaar geleden trokken the Chieftains de studio in met Sharon, Caroline, Andrea en Jim Corr. Het resultaat was een opgewekte song - altijd leuk om nog eens te beluisteren.

Labels:

Thursday, September 07, 2006

24. I go to sleep - Pretenders

Vandaag blaast Chrissie Hydne, de enige constante in de groep Pretenders, 55 kaarsjes op de verjaardagstaart uit. Voldoende reden, vond ik, om deze clip van één van de grootste hits uit haar carrière te presenteren: I go to sleep.


Labels:

Wednesday, September 06, 2006

23. Your Song - Elton John ft Alessandro Safina

elJe zal het ondertussen al gemerkt hebben dat ik zeker een boontje heb voor 'songs' gebracht door - wat ik noem - niet evidente duo's: Mercury & Caballé, Brightman & Bocelli. Vandaag nog iets in dat genre: Elton John & Safina. Mijns inziens brengt zo'n combinatie het overigens mooie lied op een nog hoger niveau. Beoordeel maar zelf. Together we can make life beautiful!


Labels: ,

Monday, September 04, 2006

22. Golden Brown - The Stranglers

24 jaar geleden had de Britse popgroep The Stranglers een wereldhit met deze song in de exotische 13/8 maatsoort waarvan de obscure tekst over heroïnegebruik handelt. De clip dateert dus ook nog uit de tijd dat er een verhaallijn moest inzitten. Dus liefhebbers van Egypte komen ook aan hun trekken. Maar voor mij is vooral het aanstekelijke ritme de reden voor het plaatsen van deze muziek op mijn blog.


Labels:

Friday, September 01, 2006

21. Here comes the sun - The Beatles

Vandaag geraakte bekend dat de resterende Beatles de platenmaatschappij EMI zal vervolgen voor fraude en niet afgehandelde royalties. Het zal mij een zorg wezen. Hun muziek blijft bekoren. En als voorbode van een goeie nazomer: Here comes the sun!

Labels: